Reklame:

Nye undersøgelse: Her synes hver anden, at danske bilister kører for hurtigt

Det er færdselspolitiets fokus netop i denne uge. Alligevel viser en ny undersøgelse, at forældre til skolebørn, synes farten er for høj ved netop skoler.

I denne uge holder færdselspolitiet landet over i særdeleshed øje med hastigheden ved landets folkeskoler, som i disse dage byder eleverne velkommen tilbage fra ferie.

Men spørger man danske forældre, går det stadig for stærkt på vejene omkring skolerne. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Public har lavet for Gjensidige.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det oplyser forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen svarer hver anden forældre, der har børn i skolealderen, at der bliver kørt for stærkt ved deres barns skole. Mens hver femte oplever, at det sker ofte, oplever tæt på hver tredje, at det sker af og til. Én ud af ti beskriver, at de oplever det sjældent.

Og det falder skadedirektør i Gjensidige Henrik Sagild for brystet. Det er nemlig ikke i orden, at danske bilister på den måde trykker på speederen på de strækninger.

– Det er under al kritik, at man som bilist kører med for høj fart i områder, hvor man ved, der er risiko for, at børn færdes på eller nær vejen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– At så stor en andel af børneforældrene oplever denne adfærd bør virkelig give stof til eftertanke hos de mange, der hver dag færdes nær landets skoler, så man ikke bare undgår ulykker, men også giver børnene en god oplevelse med at færdes i trafikken, lyder det fra Henrik Sagild.

Øget kontrol er måske ikke nok
Den høje fart giver også anledning for en stor andel af skolebørnsforældrene til at kræve handling. Undersøgelsen viser nemlig, at hver femte efterspørger øget politikontrol.  

Og netop dette er igen i år et tema for politiet, der i uge 32 og 33 har varslet øget indsats på skolevejene i forbindelse med skolestart.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Det er helt naturligt, at man som forældre efterspørger mere kontrol, når man oplever, at der bliver kørt for stærkt ved sit barns skole. Derfor er det også positivt, at politiet igen i år yder en ekstra indsats omkring skolestarten.

– Den resterende tid er det dog fortsat op til den enkelte bilist at tænke sig rigtig godt om, når man færdes ved landets skoler, og være utroligt opmærksom på, hvilken trafikal adfærd man udviser, siger Henrik Sagild.

Udover bilernes hastighed har politiet også ekstra fokus på brugen af sikkerhedssele hos både børn og voksne, opførslen overfor skolepatruljer samt forældres adfærd omkring parkering og aflevering af deres børn.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?