Annonce:

Ny beslutning redder over 100.000 biler fra kørselforbud

Biler i 100.000-vis stod til kørselforbud, fordi de ældre 2- og 3G-netværk skal lukkes ned. Nu er den beslutning udskudt til i hvert fald 2027.

Det har allerede fået konsekvenser. Et mærke som Nissan lukker eksempelvis flere funktioner i app’en til ældre elbiler.

Men nu risikerer en række ældre biler, som generelt er afhængige af den netforbindelse, som kører på 2- og 3G-netværk, alligevel ikke at blive ramt af kørselsforbud.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Med nedlukningen af de ældre mobilnet var der ellers lagt op til netop kørselforbud, fordi den lovpligtige nødkaldsknap har forbindelse til omverdenen på den måde.

Det skriver Aftonbladet.

Men nu udskyder i hvert fald svenskerne nedlukningen af de ældre mobile netværk. Det betyder også, at ældre navigationsanlæg får forlænget livet. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Læser spørger: Hvorfor henter danskerne ikke billige elbiler i Norge?

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

I Danmark har Telenor foreløbig meldt ud, at man også vil lukke for 2- og 3G-forbindelsen. Det sker efter planen dog først i 2030. Teleselskabet kommer dog ikke nærmere ind på en præcis dato foreløbig. Det skriver Ingeniøren.

Det er dog ikke kun på teknologifronten, at især bilister med ældre biler skal frygte for, at deres biler snart er ubrugelige.

I 2027 indfører EU nemlig det såkaldte ETS 2-kvotesystem for brændstoffer. Og det får allerede nu branchen til at advare om voldsomt dyr benzin og diesel.

– Vi har haft møder med repræsentanter i brændstofindustrien, som mener, at prisen kan stige til op mod 40 svenske kroner (26 danske kroner, red.) pr. liter, siger Peder Blohm Bokenhielm, talsmand for Fuel Rebellion, til mediet Carup.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler