Annonce:

Læser spørger: Hvorfor henter danskerne ikke billige elbiler i Norge?

Claus har bemærket, at nordmændene kan få sig en meget billig Mazda MX-30. Kan danskerne så også det?

På Boosted-redaktionen dukker der fra tid til anden et spørgsmål op i indbakken, som flere vil have gavn af at kende svaret på.

Sådan et har Claus K. Meyer sendt til os i denne uge. Det går på en meget billig elektrisk Mazda i Norge. Men er det noget, danske bilister også kan få glæde af? Særligt i en tid hvor den norske krone står ekstra svagt over for den danske?

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Hej Boosted.

Vil I ikke undersøge, hvordan man kan få en helt ny elbil til 142.061,91 DKK?

Mazda i Norge sælger MX-30 til 219.900 NOK, som svarer til 142.061,91 DKK. Og da der ingen afgifter er på bilen i Danmark… wupti, må vi have Danmarks billigste elbil.

Ved ikke lige om SKAT så skal have bilen til toldsyn. Eller om man bare kan få pladerne udleveret og så tage dem med til Norge og hente bilen… Eller om man skal igennem et system med en masse gebyrer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Claus.

Boosteds svar

Hej Claus

Du svarer faktisk selv på dit eget spørgsmål.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

Vores hurtige kig på den norske Mazda-importørs hjemmeside viser, at du har helt ret. Eller faktisk kun delvist. For ja – lige nu kan MX-30 fås til 219.000 norske kroner, hvilket rigtigt nok er det samme som 142.000 danske kroner.

Men de danske skatteregler, som vi har fra EU, gør med det samme din idé umulig. Norge er nemlig ikke medlem af EU.

Derfor skal du betale både told og moms på en Mazda – eller hvilken som helst anden bil – du vil hente fra Norge til Danmark.

Tolden er 10 procent og momsen er 25 procent af det beløb, der står på fakturaen. Altså oveni den pris du i dette tilfælde vil få fra en norsk Mazda-forhandler.

Annonce:


LÆS OGSÅ: FDM får alvorlig kritik: “Et voldsomt tilbageskridt”

Du skal altså lægge næsten 50.000 danske kroner oveni den pris, du finder på Mazda.no. Og så lander vi på 192.000 danske kroner.

Men før du har fået nummerplader på bilen, det er ikke med i told- og momsregningen, og før du er retur fra Norge med bilen igen, vil vi alligevel nærme os de 213.000 danske kroner, som bilen koster herhjemme.

Det er dog en lille kattelem i det hele; for er bilen kommet fra et andet EU-land til Norge i første omgang, skal du ikke betale moms igen. Sådan et tilfælde er det dog usandsynligt, hvis ikke umuligt, at opstøve hos en norsk bilforhandler.

Men du har helt ret i, at der ikke er registreringsafgift på (mange, red.) elbiler i Danmark. Den skal du derfor ikke tænke på, selvom bilen hentes hjem fra et ikke-EU-land.

PS: Danmarks billigste elbil lige nu er en MG 4. Den koster 199.990 kroner på hvide plader. Danmarks billigste bil på gule plader har vi også skrevet om. Den finder du her.

Læs flere nyheder fra og om bilindustrien her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler