Reklame:

Nu bruger Bentley syntetisk benzin – “Alle biler, vi nogensinde har bygget, kan køre på det”

Fabrikken har installeret et helt tankanlæg på fabrikken. På den måde er der kun e-fuel i flåden af pressebiler samt fabrikkens egne testbiler. 

Syntetisk benzin er ikke et krævende produkt. I hvert fald ikke når det først er lavet. Benzinbiler kan uden problemer kører på det oliefri brændsel.

Og nu tager Bentley et skridt i den retning. Det engelske mærket kan efter en test i forbindelse med Goodwood Festival of Speed fortælle, at man har installeret et helt tankanlæg til syntetisk brændstof på fabrikken i Crewe, England.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Under Goodwood Festival of Speed kørte Bentley-folk Hillclimb-banen igennem 32 gange, og hver eneste gang blev der brugt syntetisk benzin. Det oplyser mærket i en pressemeddelelse.

Det syntetiske benzin er heller ikke noget problem i tanken på Bentleys absolut ældste bil EXP2 fra 1920. Bentley siger selv, at e-fuel reducerer bilernes co2-udledning med hele 85 procent i forhold til almindelige benzin.

Regering slår fast: Bilister har betalt alt for meget for diesel og benzin

Desuden er alt den syntetiske benzin, Bentley har brugt og vil bruge på fabrikken i fremtiden, fremstillet af brug af vedvarende energikilder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Nyheden fra England skal dog formentlig ikke ses som ét af Bentleys små sideprojekter. At mærket nu også bruger syntetisk benzin, ændrer nemlig ikke på, at hele modelprogrammet senest i 2030 består af elbiler. De siger i hvert fald ikke noget andet på fabrikken. Endnu.

 


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?