Kommune sætter 1,2 millioner kr. af til gaderæs

Horsens kommune har i det seneste budgetforlig afsat 1,2 millioner kroner til lovligt gaderæs i byen.
Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Endnu en kommune har fået det lovlige gaderæs på dagsordenen. Denne gang i det østjyske hvor kommunalbestyrelsen i Horsens har afsat 1,2 millioner kr. til afviklingen af ræset.

Flere billeder: presse-fotos.dk

Normalt er det ikke særligt spændende læsning at sidde med snuden i et kommunalt budgetforlig. Men i Horsens finder vi for en gangs skyld undtagelsen.

Punkt nummer 35 er nemlig døbt ‘streetrace‘. Og det er ikke bare for sjov. Kommunen har således afsat 1,2 millioner kroner til støtte for lovlige gaderæs i byen. Faktisk har man i kommunalbestyrelsen allerede bestemt sig for stedet.Streetrace er en nichesport, der vinder mere og mere udbredelse, og derfor ønsker forligspartierne, at der skal skabes mulighed for, at eksterne arrangører kan gennemføre et begrænset antal streetracearrangementer på den tidligere flyveplads ved Dyrskuepladsen“, fremgår det af budgetforliget.

Horsens Folkeblad skriver, at det er Dansk Folkeparti der har fået gaderæset på dagsordnen. Men det er ikke kommunen, som skal stå for afviklingen af de kommende løb.

Der skal en ekstern aktør indover. Alligevel er målet, at arbejdet med etableringen af bane kan komme i gang ‘hurtigst muligt’, så ræset allerede kan komme til byen i sommeren 2022.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk