Hver femte dansker kan sig selv i sådan en bil

Foto: Mercedes-Benz AG

Selvom om flertallet af bilister stadig afviser tanken, så er idéen om den førerløse bil kommet tættere og tættere på, viser ny undersøgelse.


Engang var det helt utænkeligt. Eller i hvert fald højst noget der foregik på filmlærredet. Men nu er de førerløse biler her mere eller mindre. Og selvom der i sådan set altså ikke er brug for bilisterne, så kan hver femte danske bilist alligevel se sig selv bag rattet af en bil som kan ‘køre selv’.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af Voxmeter for Autobranchen Danmark.

Faktisk svarer hver femte, at de inden for de næste fem år godt kunne se sig selv sidde bag rattet i en bil, hvor der strengt taget ikke er brug for dem. Andelen af danskere, som afviser tanken om den førerløse bil, er dog stadig størst. 2 ud af 3 siger nej tak.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men at de førerløse biler kommer ud på vejene, er et faktum. Spørgsmålet er så i hvilken grad. I Tyskland har man allerede godkendt, at Mercedes må sende biler med avanceret, selvkørende teknologi på gaden. Og i USA vil mærket tage skylden/ansvaret for alle ulykker, som biler med en vis grad af selvkørende evne, er involveret i. Hvis uheldet da er bilens skyld.

– Der har længe været snak om førerløse biler, men det gennembrud, som har været varslet, er ikke sket endnu, siger direktør i Autobranchen Danmark Gitte Seeberg.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Men at så forholdsvis mange danskere mener sig klar til at tage mod de førerløse biler, er alligevel et vink med en vognstang til bilproducenterne om markeds potentiale, understreger direktøren.

Samtidig er det et hit til politikerne, om at lovgivningen skal på plads. Undersøgelsen blandt bilisterne er en del af rapporten ‘Danskernes Biler’ som fra 2022 bliver en årligt tilbagevende rapport, skriver brancheorganet.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk