Annonce:

Har mistet 100 millioner kroner – nu forlader han Polestar

Som bestyrelsesformand har Håkan Samuelsson tabt næsten 100 millioner danske kroner på Polestars børsnotering. Nu går den 73-årige mand af.

Besøg vores annoncør:

På et eller andet tidspunkt slutter det. Arbejdslivet altså.

Og det er nu tilfældet for Håkan Samuelsson. Det er Polestar selv, der i en pressemeddelelse gør opmærksom på, at bestyrelsesformanden forlader posten.

Den 73-årige svensker kan se tilbage på en tid som bestyrelsesformand for Polestar, der har kostet ham næsten 100 millioner danske kroner.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samuelsson har været en del af Polestar siden 2017 og var altså også med, da bilmærket blev noteret på børsen i New York og på et tidspunkt var 21 milliarder dollar værd. Siden har mærket tabt 95 procent af værdien.

LÆS OGSÅ: Bilmærket Fisker er gået konkurs

Lige nu ligger mærket og balancerer lige over sin laveste værdi nogensinde. Værditabet betyder, at Håkan Samuelsson står til at tabe omkring 100 millioner danske kroner, imens mærkets direktør Thomas Inglehart må vinke farvel til mere end 37,4 millioner kroner.

I pressemeddelelsen siger Håkan Samuelsson dog, at han er ‘utrolig stolt’ over, hvad Polestar har opnået. Han har tidligere været direktør for både Volvo Cars og lastbilproducenten MAN.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Håkan Samuelssons afløser er Winfried Vahland, der tidligere har stået i spidsen for Skoda og Volkswagen i Kina. Nu skal Vahland forsøge at redde bilmærket fra en afnotering på børsen.

En skæbne, der bl.a. er overgået Fisker Inc., som i denne uge kastede håndklædet i ringen med en konkursbegæring. Læs mere om det her.

Før nyheden om rokaden hos Polestar faldt mærkets aktieværdi igen voldsomt. Noget der betyder, at det meste af et spring fremad, som bilmærket kunne notere sig bare få dage forinden, er væk igen.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler