Annonce:

Bilmærket Fisker har søgt konkursbeskyttelse

Så gik den ikke længere. Bilmærket Fisker Inc. har søgt konkursbeskyttelse. Det efterlader tusindvis af ejere i uvishedhed.

Besøg vores annoncør:

Rettelse: Denne artikel bar tidligere overskriften, at Fisker er gået konkurs. Det er nu rettet til konkursbeskyttelse som også fremgår af den øvrige artikel.

Bilmærket Fisker, der har danske Henrik Fisker i spidsen, er gået konkurs. Mærket har søgt konkursbeskyttelse i den amerikanske delstat Delware.

Det skriver det internationale finansmedie Bloomberg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge mediet skyldes konkursen, at Fisker ikke kunne få en aftale om med ‘et større bilmærke’ igennem. Det større bilmærke er dog ikke det, som kunne nyhedsbureauet Reuters allerede i marts afslører.

På det tidspunkt var der tale om Nissan som skulle være interesseret i Fiskers dengang kommende pikcup, Alaska. Men en Henrik Fisker kunne altså ikke nå til enighed med japanerne.

LÆS OGSÅ: Fotofælde blitzer 34.000 bilister det samme sted

Den danske bildesigner og bilmærke-grundlægger kunne heller ikke betale Fisker Inc.’s omkostninger.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Hen mod slutningen for mærket måtte firmaet både tilbagebetale et mindre million-beløb i lån og fyre stort set alle af de tilbageværende 1.150 ansatte. Læs mere om det her.

Alligevel fremgår det af konkursbegæringen, at bilmærket har værdier i virksomheden for et sted mellem 100 og 500 millioner dollar. Det svarer til 3,4 milliarder danske kroner, hvis bølgerne går højt.

Fisker hentyder formentlig til det lager af biler fra sidste års produktion på Magna Steyr-fabrikken i Østrig, som mærket endnu ikke har solgt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Men som man desperat prøver at komme af med. For bare én uge siden, blev flere bilister tilbudt helt nye Fisker Ocean for 150.000 kroner. Læs mere om det her.

Konkurs var varslet på forhånd. For 60 dage siden fik medarbejderne besked, om at de ikke ville have noget arbejde, hvis ikke Fisker fandt en vej ud af sine økonomiske problemer. Og det er altså ikke lykkes.

Den danske bilbranche-analytiker kalder Fiskers konkursbeskyttelse, som kommer efter at den østrigske afdeling af mærket drejede nøglen om, for mest forudsete i industrien i nyere tid.

– Hvad skulle OEM’er (en bilmærke, red.) også med en selskab, hvis eneste aktiv reelt er et lager af biler, som de nærmest må forærer væk, skriver den danske analytiker på sin LinkedIn-profil.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler