Annonce:

Ford fyrer 1.600 ansatte i Europa – nu ryger mange flere

1.600 af Fords folk på fabrikken i Valencia er allerede på vej ud. Men der er flere fyringer i vente, lyder det fra samarbejdsudvalget.

Besøg vores annoncør:

Ford i Europa skal sige farvel til mange flere kolleger.

Det mener samarbejdsudvalget at kunne forstå på de meldinger, der er kommet fra ledelsen. Det er allerede meldt ud, at Ford skiller sig af med 1.600 ansatte på fabrikken i Valencia, Spanien.

Det skriver Automobilwoche.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Samarbejdsudvalget, der er et medarbejdervalgt bindeled til ledelsen, mener, at Ford nu også vil fyre folk på mærkets fabrik i Köln, Tyskland, og en række øvrige fabrikker rundt om i Europa.

LÆS OGSÅ: Gamle elbiler er nu billigere end brugte benzinbiler

Fyringerne kommer ifølge samarbejdsudvalget, fordi Ford ønsker at slanke og effektivisere sin europæiske forretning.

Det er endnu uklart, hvor mange stillinger der er på spil, men samarbejdsudvalget forventer, at Ford har taget en beslutning senest i de sidste dage af juni.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Ford har allerede gennemført halvdelen af en tidligere omstruktureringsplan i Europa. Den betyder, at 2.300 ansatte er blevet vist ud af fabriksportene, og at Ford nu har 13.000 fabriksansatte på lønningslisten i Tyskland alene.

De 1.600 ansatte, Ford allerede har fortalt, at man vil skille sig af med, falder sammen med nyheden om, at mærket forlader sin fabrik i den tyske by Saarlouis, når produktionen af Focus ophører i 2025. Noget Ford i Danmark ellers har forsøgt at benægte over for Boosted. Læs mere om det her.

Tilbage i Spanien åbner Ford en lille dør på klem for nogle af de 1.600 ansatte. 1.000 af dem kan måske vende tilbage, når mærket i 2027 vil bygge op mod 300.000 hybridbiler i netop Valencia.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler