Annonce:

Gamle elbiler er nu billigere end brugte benzinbiler

Den generelt mindre efterspørgsel på nye elbiler smitter i den grad også af på de brugte, der nu er billigere end ældre benzinbiler.

Besøg vores annoncør:

Hvad vil markedet helst have i øjeblikket?

Hvis man spørger bilisterne, er det nye hybrider. Og det kommer bag på en lang række bilmærker. Blandt andet er Volkswagen overrasket over, at det nu er nye hybrider, bilisterne gerne vil ses i.

Men der er også hård kamp om kunderne på brugtmarkedet. Og det ekstreme prispres på nye biler smitter af på brugte elbiler i sådan en grad, at de nu er billigere end brugte benzinbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det viser data fra iSeeCars.

LÆS OGSÅ: Ny test afslører at elbiler også har problemer i regnvejr

For det er et dramatisk andet billede, end det der blev tegnet på brugtbilsmarkedet for bare et år siden. I juni 2023 var brugte elbiler i snit 25 procent dyrere, end deres tilsvarende fætre som kører på benzin.

Forklaring skal ifølge iSeeCars bl.a. findes i, at priserne på elbiler generelt faldt gennem midten af hele sidste år, før de stabilserede sig omkring februar.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Siden har priserne på både nye og brugte elbiler dog fået flere hug. Blandet i Danmark, hvor et mærke som Tesla har sat prisen markant ned for at få tømt ud i lagerne. Lagre der faktisk er så store, at de kan ses fra rummet. Læs mere om det her.

Og nu står vi i en situation på brugtmarkedet, hvor det faktisk er hele 8,5 procent billigere at købe en brugt elbil end at gå ud og smide penge efter en brugt benziner.

Og herhjemme kan elbil-ejerne måske have enndu mere at se frem til, for regeringen vil gerne have flere elbilerne på vejene frem mod 2030. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler