Reklame:

Færre vil køre elbil – nu frygter bilindustrien det værste

På tværs af industrien har bilmærkerne allerede hældt milliarder af kroner i elbiler. Men nu skærer flere af dem ned. 

Analytikere og branchefolk frygter, at efterspørgslen på elbiler er helt ude af trit med den massive mængde af investeringer, som bilfabrikkerne lige nu hælder i teknologien.

For mens salget af elbiler vokser, går det slet ikke lige så stærkt, som flere bilmærker havde forventet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og nu frygter flere bilmærker, at de ikke kan hente deres investeringer i elbiler. Noget der mere ofte end noget andet skal tælles i milliarder af kroner.

Det er især det høje renteniveau der skræmmende topfolkene i bilindustrien. Men det høje renteniveau har færre bilister ganske enkelt råd til de ofte meget dyrere elbiler.

LÆS OGSÅ: Første Power to X-anlæg i Danmark sættes i fuld drift

– Hvis renten fortsætter med at stige, bliver det meget, meget sværere for folk at købe nye biler, har Teslas direktør Elon Musk blandt andet sagt om situationen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Og selvom Teslas salg buldrer derudaf, mærker Elon Musk og co. også til afmatningen blandt køberne.

Det har blandt andet fået Tesla til at udskyde byggeriet af en planlagt fabrik i Mexico. Hos Honda og General Motors har man droppet en plan om at bygge elbiler på en fælles platform. Noget der ellers skulle være brugt milliarder på.

Hos Ford har man også trådt hårdt på bremsen, når det kommer til elbiler. Bl.a. skal der bygges færre elbiler, ligesom mærket vil bruge penge på erhvervskøretøjer i stedet for netop elbiler.

Reklameblok:


Den lavere efterspørgsel har til gengæld fået omkostninger til råmaterialer i elbilers batterier til at falde markant. Ifølge Reuters er eksempelvis Litium blevet 67 procent billigere i løbet af 2023.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?