Annonce:

Første Power to X-anlæg i Danmark sættes i fuld drift

Fredag rykkede et power to x-anlæg på Als fra forsøgsstadiet til en fabrik i fuld skala. Det er første gang nogensinde i Danmark.

Energiselskabet Nature Energy har 13 biogasanlæg rundt om i Danmark. I fredags gik det første af dem fra forsøgsstadiet til at fungere i fuld skala.

Det er intet mindre end en verdenssensation siger Ole Hvelplund, der er direktør i Nature Energy, til DR om den nye såkaldte ‘power to X-anlæg”.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I anlægget omdannes co2 til metan, og Nature Energy vurderer, at man vil kunne få 25 procent mere grøn gas ud af det nye anlæg, end det var muligt før. 

Co2’en omdanner folkene på fabrikken i Als til metan via af brint. Brinten er lavet med vand og overskudsstrøm fra vindmøller.

LÆS OGSÅ: Politiet fik tæsk i landsretten – tog Michaels kørekort ulovligt

Jeppe Lund Nielsen, der er professor på Institut for Kemi og Biovidenskab på Aalborg Universitet, har ikke selv været involveret i projektet, men han tøver ikke med at kalde fabrikken på Als banebrydende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Udover som energikilde til transportsektoren kan Power to X-anlæg også levere energi til fjern- og elvarme. Når co2’en er fjernet kan biogas også bruges i naturgasnettet.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler