Dumpede køreprøven – bilen bremsede selv


En teenager dumpede fornyelig sin køreprøve, fordi den bil, han kørte i, fra fabrikken er indstillet til at bremse selv.

En teenager fra Californien dumpede for nylig sin køreprøve. Men ikke for noget for en fejl han selv havde begået bag rattet. I stedet kan fejlen tilskrives den Tesla Model 3, han sad bag rattet af.

Og så alligevel ikke. For bilen gjorde bare, som den havde fået besked på fra fabrikken. Nemlig at bremse selv for at spare på energien – det kaldes også regenerativ bremsning. Men det må man altså ikke benytte sig af til køreprøven i Californien.

Det fik teenageren, den 16-årige Bruce Rosenblum, bare aldrig besked på.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Umiddelbart advarer hun (den motorsagkyndige, red.) mig om, at bilen sænkede farten af ​​sig selv, ved et stopskilt,” husker Rosenblum i et interview med en TV-station.

– Og hun fortalte mig, at det skete to gange, før vi overhovedet forlod parkeringspladsen. Og så fortsætter vi med prøven. Vi lavede alt, hvad man skal igennem i løbet af en køreprøve. Og så trak hun mig ind til siden og fortalte mig, at jeg var dumpet.”

Medierne gik ind i sagen
Alt sammen på grund af Tesla’ens måde at bremse på. Bruce Rosenblum fik bare aldrig besked på, at han skulle slå systemet fra under køreprøven.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Rosenblums far, Neal, valgte siden at klage over den motorsagkyndiges afgørelse, og da lokale medier også begyndte at interessere sig for sagen, valgte det lokale motorkontor at ændre på køreprøve-reglerne. Nu er det ikke længere dumpe-grund, hvis en bil bremser selv.

Derfor har Bruce Rosenblum i dag sit kørekort.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk