Derfor skal denne BMW koste 2,5 millioner… dollars


Den skabsindige læser vil nok allerede have bemærket, at bilen her en BMW 507. Og sådan én får du altså ikke for småpenge. 

Tilbage i september sidste år kunne vi fortælle historien, om hvordan auktionshuset RM Sotheby’s mente, at en BMW 507 skulle koste et sted mellem 2 og 2,2 millioner schweizerfranc.

Og det er bestemt ikke noget engangstilfælde. Godt nok er valutaen anderledes, men samlet nærmer værdien af denne Silbergrau-lakerede 507 den samme som sin søster.

Faktisk er den lidt dyrere. Mere om det lige om lidt.Ifølge det BMW Classic Zertifikat, som følger med bilen og bekræfter dens identitet, er den nummer 110 i rækken af bare 257 biler. Helt konkret er den produceret 11. januar 1958. Altså som én af meget få. For hvor utroligt det end lyder, så var 507’eren faktisk et flop for BMW i sin tid.

Det har dog ændret sig i dag.

Med til historien om BMW 507 nummer 110 hører, at den ikke blev leveret til sin første ejer med det samme. For da den trillede af samlebåndet, blev den brugt af BMW i München som blikfang. Først i maj måned det år blev den leveret til tyskeren Gustavo Zingg… som egentlig arbejdede for Mercedes.

Reklame-video:

I 2007 bliver bilen totalrenoveret af BMW’s egne folk, og nu er den altså til salg hos Hemmings. De vil have 2,45 millioner dollars for bilen. Vekslet til dansk mønt er det i omegnen af 16,4 millioner kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af BMW 507 nr. 110.

Reklame-video:


Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk