Annonce:

DEBAT: Christian vil give biler veteranstatus allerede efter 25 år

Som det er i dag, skal din bil være 35 år gammel for med veteranstatus at kunne slippe med 1/4-del af vægtafgiften. Det vil borgerforslag have lavet om til 25 år.

Veteranbiler kører kun ganske få kilometer om året. Desuden er det et krav fra myndighedernes side, at veteranbiler kun må benyttes ‘lejlighedsvist’. Eksempelvis til en søndagstur i sommerhalvåret.

I Danmark kan en bil klassificeres som veteran efter 30 år. Ejerne skal dog vente 5 år mere, før afgiften falder til 1/4.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det er ikke nok for Christian Friis Jespersen, der med et nyt borgerforslag vil følge den model, nordmændene kører efter. Altså næsten. Nemlig ingen registreringsafgift og meget små periodiske afgifter, allerede når bilerne er 25 år gamle.

Allerede i sommeren 2019 fritog nordmændene dog alle biler over 20 år for registreringsafgift.

LÆS OGSÅ: Beboerne klager: “Unge bilister kører vanvittigt ræs i p-kælder”

Det betød, at eksempelvis en Mercedes Benz SL500 fra 1993 blevet 43.486 norske kroner billigere på bare én dag. Over natten så at sige

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Det kan ikke være rigtigt, at vi skal vente 10 år mere på, at den bliver veteran og med at få nedsat vores vægtafgift i forhold til andre lande. En bil har i den grad bevist, at den fortjener at blive veteran ved 25 års milepælen, skriver Christian Friis Jespersen i teksten til borgerforslaget.

Et forslag der lige nu har fået 2.877 støttende underskrifter. Der skal dog 50.000 til før 14. august 2023, hvis det skal havne i folketingssalen.

Bemærk: Ovenstående artikel er et debatindlæg, der ikke er skrevet af Boosted-redaktionen.

Vil du være med?
Har du noget på hjerte om dansk bilkultur, lovstof, trafik eller bare generelt har en holdning til noget med fire hjul, og som kan være interessant for andre? Så send et debatindlæg til Boosted-redaktionen på boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.Debatindlæg
Debatindlæg
Boosted.dk er Danmarks største bilmedie, og vi bringer gerne debatindlæg fra læsere, som har noget på hjerte indenfor bilbranchen eller den danske bilkultur. Send dit indlæg til boosted@boosted.dk. Eneste krav er, at teksten skal fylde mellem 200 og 500 ord, og at du skriver i eget navn.
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler