Annonce:

Californien får ret – delstat må gerne forbyde alle biler

Det er delstatens gode ret, når Californien ønsker at forbyde nye diesel- og benzinbiler i 2035 og inden det stramme emissionskravene til fossilbilerne.

De amerikanske miljømyndigheders tilladelse, der betyder, at Californien må forbyde alle nye diesel- og benzinbiler i 2035, står ved magt.

Det har en amerikansk føderal appeldomstol slået fast, efter at 17 andre delstater med republikansk styre har klaget over tilladelsen, som har muliggjort forbuddet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Reuters.

De 17 delstater mener, at Californien med forbuddet mod nye diesel- og benzinbiler om 12 års tid har fået en magt, som de øvrige delstater ikke har. Men det er der ikke noget galt i, fastslår en appeldomstol.

LÆS OGSÅ: Dieselbilen er kommet for at blive, siger Toyota

I 2019 trak den tidligere præsident Donald Trump den tilladelse, Californien allerede havde fået, tilbage. Men i foråret 2022 omstødte hans efterfølger Joe Biden den beslutning.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Dagens afgørelse er en sejr for renere luft og renere biler. Og det ikke bare i Californien, men i hele landet, sagde miljøorganisationen Sierra Clubs advokat Joshua Berman umiddelbart efter afgørelsen.

Californien er ikke den eneste delstat, der har planer om at forbyde alt andet end nye elbiler i 2035. Det samme har New Jersey besluttet sig for. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler