Blæste forbi fotovogn med 125 km/t – måtte slet ikke køre bil


En 25-årig mand blev fredag aften stoppet af politiet, efter at en hastighedskontrol havde målt ham til at køre 124 km/t i en 50 km/t-zone.

En 25-årige mand, der er fra Aarhus, blev fredag aften omkring kl. 18 målt til at have kørt intet mindre end 124 km/t forbi en fotovogn, det skriver Dagens.dk.

Fotovognen var af Østjyllands Politi blevet parkeret på Søren Frichs Vej i Aabyhøj ved Aarhus, hvor det ikke er tilladt at køre mere end 50 km/t. Det betyder, at bilisten overskred fartgrænsen med hele 74 km/t. Den procentvise fartovertrædelse er derfor også over 100 procent.


Det oplyser Østjyllands Politi ifølge Lokalavisen.

Havde slet ikke kørekort
Den høje hastighed medførte, at politiet med det samme fik sendt flere patruljer ud på de aarhusianske veje, for at finde frem til den 25-årige mand, der var fører af bilen.

Det tog politiet omtrent en halv time at finde frem til både bilen og den 25-årige mand, der havde siddet bag rattet. Her blev han sigtet for forholdet.

Bil beslaglagt
Det var dog ikke det hele. Politiet endte nemlig også med at beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Det oplyser Østjyllands Politi i deres døgnrapport for fredag.

Efter at have bragt den unge mand til standsning kunne betjentene i øvrigt konstatere, at den 25-årige mand faktisk slet ikke måtte sidde bag rattet i bilen. Han havde nemlig allerede fået frakendt førerretten, hvilket – som bekendt – betyder, at han ikke må køre bil.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk