Reklame:

Bilmærker tilslutter sig lov – vil forbyde disse dieselbiler i 2036

I mellemtiden slækker staten på emissionskravene – men i 2035 er det helt slut med diesel-lastbiler. 

Flere bilmærker – såsom Ford, General Motors, Toyota og Daimler – siger nu god for, at det bliver forbudt for dem at sælge diesel-lastbiler i Californien.

Godt nok først fra 2036 og på betingelse af at emissionskravene frem mod skæringsdatoen blødes op. Men forbudt bliver diesel-lastbilerne altså.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver mediet Drive, som mener, at bilproducenterne og transportbranchens organisationer er gået med på de nye krav for at undgå et langstrakt juridisk slagsmål med staten Californien.

Californien er bilproducenternes absolut største marked i USA, når det kommer til lastbiler. Og Washington Post skriver, at flere amerikanske stater har tænkt sig at følge Californiens eksempel.

LÆS OGSÅ: Bilmærke er i krise: Direktør beder ansatte spare vanvittigt mange penge

Allerede i august sidste år lykkedes det politikerne i Californien, der er USA’s folkerigeste stat, at få et forbud et andet forbud igennem.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

For mens EU måtte bøje sig for Tysklands krav – læs mere om det her – forbyder Californien allerede i 2035 salget af alle nye fossilbiler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?