Reklame:

Bilmærke vil betale bilejere 10.000 kr. i kamp mod elbil

Bilerne får dog ikke pengene uden at give noget til gengæld. Og faktisk er løsningen noget billigere for General Motor bag den skandaleramte Chevrolet Bolt.

Det skulle være så godt med en elbil til folket. Men det endte i virkeligheden skidt med skandale oven på skandale.

Bilerne brændte og Chevrolet havde udsigt til regning i milliard-klassen for at udskifte batterier.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men nu har mærket skiftet kurs, og man vil ikke længere udskifte batterierne i samtlige Bolt-modeller der nogensinde er produceret.

Tværtimod vil Chevrolet nu kompencere de Bolt-ejere, som ikke nåede at få et nyt batteri på fabrikkens regning, med en check på 1.400 dollars svarende til lige under 10.000 danske kroner.

LÆS OGSÅ: Toyota: “Nu går sandheden om elbiler endelig op for bilisterne”

For pengene skal ejerne til gengæld gå med til, at deres Bolt får installeret et stykke software, som gør, at bilen ikke ville kunne lades til mere end 80 procent kapacitet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver mediet Verge.

Det, mener Chevrolet, vil holde bilen fri af problemer med batteripakken. Batterierne i netop den model har ellers, lige siden Bolt kom frem, haft et ry for at ryge luften.

De gange, det er sket, har den efterfølgende brand taget hele biler med sig. Mærket rådede på et tidspunkt Bolt-ejere til at parkere flere meter væk fra alle andre biler.

Reklameblok:


Ganske enkelt af frygten for brand i batteripakken. Det er senere vurderet, at det ville have kostet Chevrolet op mod 7 milliarder kr. at skifte alle batteripakker. Nogle ejere fik endda ta vide, at der ville gå år, før det blev deres bils tur.

Siger Bolt-ejerne ja tak til tilbudet, accepterer de samtidig, at de aldrig kan sagsøge Chevrolet/GM for problemer med bilens batteri.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?