Reklame:

Bilmærke i krise – nu lukker de ansatte fabrikken

Konflikten buldrer forsat derudaf. Og nu lukker de strejkende ansatte ned for Fords mest profitable fabrik.

De ansatte vil have mere i løn. Også mere end Ford er villige til at give dem. Fagforeningen taler om en stigning på 40 procent.

Derfor er hele endt i en konflikt, der begyndte i september. Noget som endnu ikke har løst sig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

På sin side har medarbejderne gennem deres fagforening krævet så meget i løn, at Fords øverste direktør, Jim Farley, mener, at mærket går konkurs, hvis den løn skal lægges på bordet.

Og nu fagforeningen UAW meddelt, at de Ford-ansatte har lukket mærkets mest profitable fabrik der ligger i delstaten Kentucky. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

LÆS OGSÅ: Medie afslører: “Med én app kan alle overvåge din bil” 

Fabrikken i Kentucky omsætter for 25 milliarder dollar om året. Eller omkring en sjettedel af hele bilmærkets omsætning på global plan.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Fords ledelse kalder fagforeningens beslutning for ‘håbløst uansvarlig, men næppe overraskende taget i betragtning af, at fagforeningsledelsens selverklærede strategi er at såre USA’s bilgiganter i månedsvis med omdømmemæssig skade og industriel kaos’.

Strejken på fabrikken i Kentucky ses af mange i bilindustrien som et varsel om den umiddelbare fremtid for General Motors og Stellantis, der også er ramt af strejke.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?