Reklame:

Banditterne får et forspring – engelsk politi skal køre elektrisk Toyota

Engelsk politi har blåstemplet den skandaleramte Toyota BZ4X. Den bliver nu en del af politiets flåde i London.

Toyota Bz4x havde en hård fødsel. Skandalerne stod nærmest i kø. Men nu har det britiske svar på Rigspolitiet alligevel blåstemplet bilen.

Det betyder, at den er fundet god nok til at indgå i politiets flåde af køretøjer. Bilen skal i første omgang køre rundt i bydelene Kensington og Chelsea.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Med bilens høje kvalitet, alsidighed og miljøprofil er vi overbevist, om at BZ4X vil bevise sit værd hos politiet fremtiden, siger en repræsentant fra Toyotas engelske importør.

Englænderne er ikke de eneste, der på det seneste har fået elbiler som en del af politiets arbejdsredskaber.

LÆS OGSÅ: Volvo er bange – rykker produktionen til helt nyt land

Herhjemme kører Rigspolitiet lige nu et forsøg med Volkswagen ID.4 GTX. Der er indkøbt 10 biler i alt, og de skal køre året ud, før politiet vil evaluere på, om elbiler er det rette for ordensmagten herhjemme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Dog forventes det, at de 10 elektriske patruljevogne fortsat er i drift efter forsøgsperioden. Men det kræver, at erfaringerne viser, at dele af flåden af patruljevogne fremover permanent kan køre på strøm.

Tilbage i England har ordensmagten ikke udelt positive erfaringer med elbiler. Så sent som sidste år klagede politiet i amtet Gloucestershire over, at deres elbiler kører tør from strøm. Læs mere om det her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?