Her klager politiet: Vores elbiler kører tør for strøm

Politi

En politikommissær fortæller, at hans folk i politistyrken har svært ved at bekæmpe kriminalitet, fordi politibilerne kører tør for strøm.

Af alle engelske amter har Gloucestershire flest elbiler. I hvert fald i det lokale politis flåde af biler. Helt præcist er 21 procent af 435 køretøjer elbiler. Flåden består blandt andet af 66 Nissan Leaf og ni Nissan NV200. Og det er et problem. Elbilerne kan simpelthen ikke følge med i politiets arbejde. Det løber tør for strøm.

Det siger politikommissær Chris Nelson.

– Jeg har hørt fra mange betjente, der har haft problemer med (el)bilerne. Betjentene kører rundt for at lede efter ledige ladestandere, andre løber tør for strøm undervejs og er nødt til at finde andre biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Politikommissæren uddyber:

– Selvom jeg til fulde forstår klimaproblematikken, så er min førsteprioritet altså at bekæmpe kriminalitet.

Ses vi til Auto Show?


Nelson tilføjede, at han ikke mindst af alt ønsker at se betjente løbe tør for strøm i elbiler, mens de rykker ud til trafikulykker med bilernes blink, radio og klimaanlæg tændt. Den britiske regering vil forbyde salg af nye diesel- og benzinbiler inden 2030. Mens EU lægger op til at forbyde det samme senest i 2035.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk