Volvo og Mercedes vil lave motorer sammen

Det forlyder, at Volvo og Daimler – der står bag Mercedes – taler om at udvikle motorer – sammen!

Autonews Europe har noget af en nyhed. Mediet citerer nemlig en Volvo-chef for at sige, at svenskerne allerede har haft indledende samtaler med tyske Daimler.

Og det er ikke bare en sludder for en sladder. Det forlyder nemlig, at fabrikkerne har drøftet muligheden for sammen at udvikle nye forbrændingsmotorer.

Snakken mellem fabrikkerne skulle være kommet i stand på grund af det fælles kinesiske bindeled, Geely. Udover at eje Volvo har den kineiske bilgigant nemlig også ti procent af aktierne i Daimler AG.

LÆS OGSÅ: Lamborghini Huracan Evo har fået baghjulstræk


For Volvos vedkommende er det ikke første gang, man taler om fusionering. Tilbage i oktober kom det frem, at svenskerne lægger udviklingen af forbrændingsmotoren sammen med Geelys. Her satser man på udviklingen af næstegenerations hybridteknologi, lød forklaringen dengang.

Hos tyskerne har man da også allerede en aftale med Geely om at producere den næste Smart til det kinesiske marked. Allerede nu ved vi, at det bliver en ren elbil.

Om det mulige samarbejde med Volvo har en Daimler-talsmand udtalt sig i meget vage vendinger til Autonews Europe. Herfra lyder det, at samarbejdet med Geely (altså Volvos ejer, red.) udvikler sig “positivt”.


Reklame: