Reklame:

Volkswagen fejrer 75 år i Danmark – “Vi har solgt 1,2 mio. biler her”

Volkswagen Danmark kan fejre 75-års jubilæum. På den tid er der solgt 1,2 millioner biler til danskerne. 

Ikke alene har Volkswagen solgt 1,2 millioner biler til danskerne, siden importen kom hertil i juli 1948. Det tyske mærke står også bag Danmarks mest solgte bil nogensinde.

Med 204.000 eksemplarer af “Boblen” – Volkswagen Type 1 – har ingen andet personbil solgt så godt herhjemme. Salget stod i øvrigt på helt fra begyndelsen i 1948 til og med 1975.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Boblen i sig selv gik ikke på pension før mange år efter. Den sidste Type 1 blev produceret på et VW-samlebånd i Mexico i 2003.

På den anden side af Atlanten kan folkene i Volkswagen notere sig, at Volkswagen er det mest solgte bilmærke herhjemme. Og sådan har det faktisk været de sidste tolv år.

LÆS OGSÅ: Verdens billigste Tesla trænger til en kærlig hånd… måske to!

– Min egen første bil var faktisk en Boble. Som mange andre unge havde jeg brug for en ældre, billig og pålidelig bil i min studietid. Og da jeg stiftede familie, ændrede behovet sig, og jeg anskaffede mig en Golf IV.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– Jeg har arbejdet med mange bilmærker siden hen. Men jeg tror, de fleste danskere har minder om Volkswagen. Og for nogle mennesker har Volkswagen fulgt dem gennem livets forskellige faser.

– Det er en dyb kultur og forbindelse, der er skabt mellem Volkswagen og danskerne gennem 75 år. Det er en arv, vi skal være bevidste om, mens vi står i den nok største transformation i mærkets historie, siger direktør for Volkswagen Personbiler Michael Ebeling i en pressemeddelelse.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?