Reklame:

Mekaniker-uddannelse med særligt speciale modtager 6,7 mia. kr. i støtte

Uddannelsen, der er den eneste af sin slags med speciale i restauration af gamle biler, får det nærmest astronomisk store beløb af en anonym giver. 

Vi ser for os, at uddannelsen til mekaniker på McPherson College i Kansas, USA, fremover bliver én af de mest søgte i hele USA.

Ikke alene er mekanikeruddannelsen den eneste af sin slags i USA. En anonym, men særdeles gavmild, sjæl har lige doneret intet mindre end 1 milliard dollar svarende til 6,7 mia. danske kroner til stedet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver finans-mediet Bloomberg på baggrund af en pressemeddelelse fra skolen.

Det hele er på forhånd en del af en aftale mellem skolen og den anonyme giver. Selvom den oprindelige aftale egentlig var ‘lidt’ mindre generøs. Oprindelige ville der blev givet 1 dollar for hver dollar, skolen selv kunne samle ind.

LÆS OGSÅ: Norsk elbil-formand langer ud efter Danmark: “I kunne også have haft 90 procent nye elbiler”

Det blev i alt til 342 millioner dollar fra diverse indsamlinger til mekanikeruddannelsen. Men den anonyme velgører mer end fordoblede altså sit tilbud til skolen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

På sin hjemmeside skriver skolen, at det i alt lykkedes dem at rejse 1,5 milliarder dollar svarende til 10,5 milliarder danske kroner i støtte. Og det er faktisk ikke første gang, at nogen ser særdeles gavmildt på stedet.

Gennem tiden har eleverne på McPherson College fået alt fra Porscher til Ferrari-modeller at skrue i. Alt sammen så de kan dygtiggøre sig. Ikke bare inden for mekanik generelt. Men den i klassiske biler.

På tidspunktet for denne artikels udkomme er eleverne i gang med restaurere en Mercedes 300 S Cabriolet, som skal stå på dette års Pebble Beach Concours d’ Elegance-udstilling i Californien.

Reklameblok:


Og ikke bare det. Eleverne går benhårdt efter, at den klassiske Mercedes bliver kåret som udstillingens flotteste. Ikke bare Mercedes men bil i det hele taget!


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?