LEGO bygger Lamborghini – i fuld størrelse!

LEGO Lamborghini Sián

Alt er bare bedre i LEGO. Det bevises i denne ombæring af en Lamborghini Sián, der er bygget i skala én til én.

Hvordan gør man en hyperbil, som allerede bygges i begrænset antal, endnu mere sjælden? Du kan bygge den ud af LEGO!

LEGO har i samarbejde med Lamborghini bygget en 1:1 kopi af den V12-motoriserede hybrid-Lamborghini, Sián, som er den hurtigste bil, Lamborghini nogensinde har bygget. Bilen består af i alt 400.000 LEGO Technics-klodser, og vejer over 2 tons i ‘køreklar’ vægt. Bil Magasinet har fået eksklusiv adgang til et interview med én af de designere, der står bag plastik-hyperbilen.


“Den er uvurdérlig,” fortæller Lubor Zelinka, der har været LEGO-designer siden 2013, og som har arbejdet på Sián-projektet.

LEGO Lamborghini Sián

Hvordan bygger man en LEGO-bil?
At bygge en bil ud af LEGO fra bunden er ikke bare den samme affære, som det var at bygge et rumskib, da du var tre. Først skitseres bestemte dele af original-bilen, som siden udvikles i LEGO. I dag bruges desuden også en 3D-designsoftware til at skitsere mange af løsningerne, så man ikke fysisk skal sidde og bakse med det.

Det betyder dog ikke, at det går stærkt: Sián er udviklet over i alt 8.600 timer, spredt ud på et hold af 15 mennesker, og gør brug af unikke LEGO-klodser, udviklet specifikt til projektet. Fra start-til-slut tog projektet ni måneder, eller lige så lang tid, som det tager et menneske at lave et barn.

LEGO Lamborghini Sián

Alt er bygget i LEGO Technics
Ligesom på tidligere LEGO-modeller i fuld størrelse, så er stort set alt bygget i LEGO Technics på Sián. Det gælder også bremseskiver og -kalibre, der er samlet og designet i frihånd på et skrivebord, altså uden brug af computer.

LEGO’s store Sián har også et fuldt funktionelt interiør med sæder, døre og et rat, der sidder på, så det kan dreje. Mange af disse dele er også designet i frihånd, da det ifølge Lubor i visse tilfælde er mere håndgribeligt.

LEGO Lamborghini Sián

Lakeret med Lamborghini-lak
Idéen bag LEGO-replika’en er naturligvis opstået efter et vist form for samarbejde mellem LEGO og Lamborghini. Det betyder, at Lamborghini også har haft en finger med i spillet, når det kommer til design og udførelse.

LEGO-designerne har haft rig mulighed for løbende at sammenligne deres arbejde med originalen, og har sågar også fået tips og pointers fra Lamborghini’s egne designere. Men også den UV-beskyttende lakering, som LEGO-bilen har fået, er påført af de samme, der normalvis påfører bemalinger på rigtige, kørende Lamborghini’er.

LEGO Lamborghini Sián

Før du spørger…
LEGO har ikke i tankerne at masseproducere sættet. De specialbyggede klodser er produceret i begrænset omfang, og bruges alene til denne replika.

Du kan altså ikke købe bilen i en kæmpemæssig papkasse, som et normalt LEGO-sæt. Du kan dog trøste dig selv med, at Lamborghini’s lakering betyder, at bilen holder i mange år endnu. Du kan også se LEGO’s interaktive video, hvor du kan tage en digital køretur i den store LEGO-bil.

LEGO Lamborghini Sián