Fylder 40: Er der en ny DeLorean DMC-12 på vej?


Den 21. januar fyldte DeLorean DMC-12 40 år. Dagen blev markeret af Italdesign.

I går fyldte DeLorean DMC-12 rundt. Bilen med den skandale ombruste historie skulle godt nok bruge en Hollywood-film og flere år ude af produktion for at blive rigtig berømt.

Men nu hylder Italdesign, hvis medstifter Giorgetto Giugiaro tegnede bilen, 40 års historie. Det gør de godt nok på lidt kryptisk vis.


Et billede på deres Facebook-side viser således en bil-silhuet med bogstaverne ‘DMC’ lige under et billede fra den første produktionsdag – 21. januar 1981. Men teksten til billedet er faktisk lige så interessant.

– Billedet her er på DMC’erens første dag i produktion, og findes der en bedre måde at fejre det på end med et smugkig ind i den nærmeste fremtid?, skriver Italdesign.

Før de slutter med et ‘stay tuned’.

Den oprindelige DeLorean skulle have været det helt store bil-eventyr. Det blev det bare aldrig, den britiske regering nåede dog at skyde millioner af skattekroner i fabrikken Belfast i Irland.

I alt forlod 3.100 biler fabrikken, før stikket blev trukket.

 

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk