EU-beslutning gør med øjeblikkelig virkning diesel og benzin dyrere

Foto: Erik McLean

EU har med øjeblikkelig virkning besluttet, at ‘ramme’ 75 procent af den russiske olieeksport til de 27 medlemslande. Det kommer til at gøre ondt på bilejerne.

Sent mandag aften blev EU-landende enige om at ‘ramme’ 75 procent af den russiske olieeksport til unionens 27 medlemslande. Og det bliver bilejerne der skal betale regningen. For som konsekvens af den nu sjette sanktionsrunde mod russerne, siden landet invaderede Ukraine, vil prisen på råolie bare brage opad.

Olieprisen er nu steget for sjette måned i træk. Det er ikke set de seneste ti år, og ifølge en olieprognose fra Jyske Bank mandag morgen betyder det, at prisen for en tønde Brent-olie – den som bruges til at lave både benzin og diesel – ligger mellem 140 og 170 dollars, inden året er omme.

Lige nu ligger prisen på en tønde råolie på 120 dollars. Dermed er olien 75 procent dyrere end for bare ét år siden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
For den danske bilejer betyder det, at prisen på en liter benzin med hastige skridt nærmer sig 20 kr. Prisen for en liter diesel er ikke helt så høj, men den seneste prisudvikling indikerer, at det går den vej. Tirsdag i denne uge koster en liter oktan 95-benzin 18,6 kr., mens en liter diesel løber op i 16,09 kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk