Reklame:

Dansk bilfirma får bøde og kritik – “Det var vildledende markedføring”

Bøden er allerede betalt, oplyser Forbrugerombudsmanden, der dog ikke er i tvivl, om at GoMore benyttede sig af vildledende markedsføring. 

Den danske delebils-virksomhed GoMore har fået en bøde af Forbrugerombudsmanden. Bøden, der lyder på 150.000 kr., er dog allerede betalt.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden, som forinden havde politianmeldt virksomheden, i en pressemeddelelse. Bøden kommer da heller ikke ud af det blå.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Forbrugerombudsmanden har nemlig slået fast, at GoMore i en periode fra marts 2019 til september 2020 ikke oplyste den endelige lejepris på firmaets biler.

Et eksempel var en annonce med et foto af en Citroën C1, hvor lejeprisen på billedet var 195 kroner per dag.

LÆS OGSÅ: Nyt kina-mærke i Danmark gør det Tesla for længst har droppet

Klikkede man sig ind på bilen for at leje den, blev et tillæg på 69 kr. smidt oveni prisen, så det samlede kostede blev 264 kroner at leje bilen i et døgn.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

– De priser, som virksomheder annoncerer med, skal være de priser, som vi forbrugere kan købe varen eller ydelsen til.

– Hvis det annoncerede beløb kun udgør en del af prisen, fremstår produkterne billigere, end de faktisk ender med at være. Det er vildledende, siger forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?