Caterhams letteste bil nogensinde vejer mindre end en Bugatti-motor

Caterham Seven 170 er en af de absolut letteste biler i verden. Og den nyeste udgave har slanket sig endnu mere.

Caterham Seven er en af de absolut letteste biler i verden. Og den nyeste udgave,170, har slanket sig endnu mere.

Den er strippet for alt udstyr, som ikke får dig til at køre hurtigt. Derfor går Caterham Seven 170 fra 0 til 100 km/t på 6,9 sekunder. Primært fordi den ikke vejer ét gram mere end 440 kilo.

Det med er det den letteste Seven, det lille engelske mærke nogensinde har bygget. Hvor let er den, spørger du måske? Jo, alene motoren i en Bugatti Chiron (W16’eren med fire turboer, red.) vejer 50 kilo mere end hele Caterham’en.

Det, skulle man tro, vil kun lade sig gøre, hvis fabrikken bygger bilen af rasende dyre materialer. Men nej. Med en startpris på 22.900 britiske pund svarende til 200.000 kroner er bilen den billigste Caterhams modelprogram i øjeblikket.Omvendt kommer bilen ikke færdigsamlet til den pris. Det skal du selv gøre. Skal du have en turn key-oplevelse (som englænderne siger), koster bilen op mod 25.000 pund.

Har du mod på at samle bilen selv, leverer Caterham 170-samlesættet med en 660 kubik, tre cylindrede Suzuki-motor og vilde 83 hestekræfter…

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk