Bilister er rasende: “Her tror cyklister, at de ejer vejen”


Kommunalbestyrelsen i den engelske by Boscombe giver cyklister den idé, at de tohjulede ejer vejen. Bilisterne raser.

Bilisterne i den engelske by Boscombe er rasende. Og det er der en grund til. Kommunalbestyrelsen har nemlig fået malet cykelsymboler på meget mere end selve cykelstien.

Nick Beck, der bor i Boscombe, undrer sig:

– Når der nu i forvejen er en egentlig cykelsti, hvorfor får man så cyklisterne til at tro, at de skal bruge hele vejen?, siger han til The Sun.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Steve Martin, som avisen også har talt med, er enig.

– Nu tror cyklisterne pludselig, at de ejer hele vejen, og de nægter at flytte sig.

Kritikken afvises dog af en talsmand fra kommunalbestyrelsen. I stedet henviser man til en ny lov i England, der tidligere i år gav cyklister ret til køre i midten af vejen på de mindre veje. Ligesom de må køre to ved siden af hinanden. En lov som allerede har sparket gang i en større debat i England.

Donna Clarke mener, at loven er direkte latterligt. Cyklister forsinker generelt trafikke og de blokerer for udrykningskørtøjer, mener hun. Hun synes i øvrigt, at loven bør laves om, så cyklister igen skal ind på cykelstien uanset vejens størrelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Kommunalbestyrelsen vil dog tilsyneladende gå meget langt for cyklisternes skyld. I 2019 erklærede politikerne, at ‘man stod i en klimakrise’. Det mener bilisterne i kommunen omvendt bare er ‘hetz’, der skal bruges til at få bilisterne væk fra vejene.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk