Annonce:

Bilist frifundet for at køre 192 km/t i 80-zone

Det var ifølge landsretten ikke muligt at bevise, at en bilist rent faktisk kørte bil, da ‘nogen’ blev blitzet med 192 km/t i en 80-zone.

Hverken politiet eller anklagemyndigheden har ifølge landsretten i Sverige kunnet bevise, at en bilist kørte 192 km/t i en 80-zone.

Heller ikke selvom farten udløste blitzen fra en fotovogn. Det skriver SVT Nyheter Dalarna.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Sagen mod manden falder, fordi billeder fra fotovognen ikke viser hans ansigt synligt nok. Og derfor kan hverken politiet, anklagemyndigheden eller dommeren med sikkerhed sige, at manden sad bag rattet.

Og da manden samtidig nægter at oplyse, hvem der kørte bilen forbi fotovognen, er der ikke noget at komme efter. Heller ikke selvom byretten forinden mente, at der var sammenfald med tatoveringer, der kan ses på billedet fra fotovognen, og den anklagedes udseende.

LÆS OGSÅ: Dansk kendis snydt af bilforhandler: “Alt er væk”

Men i landsretten var man altså ikke helt så skråsikker. Og herfra lød det, at det ikke ‘udover enhver rimelig tvivl’ kunne bevises, at den samme mand, som sad på anklagebænken, også havde kørt for hurtigt forbi fotovognen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Helt fri gik manden dog ikke. For i sagen mod ham indgik også et tilfælde af vold, fordi han angiveligt havde sparket en anden mand, der lå ned. Det fandt retten sandsynligt.

I andre sager er det også sket, at bilisten er gået fri. Også selvom lovovertrædelsen ved første øjekast er klokkeklar. Det skete eksempelvis for en 40-årig mand, der ganske rigtigt blæste polities alkometer over de tilladte 0,5 promille. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler