AC Schnitzer politi-tuner ny BMW

I Tyskland har færdselspolitiet tradition for at spille på bilfolkets banehalvdel. I hvert fald når der er Essen Motor Show.

Her på Boosted-redaktionen runder vi – ligesom tusindvis af andre bilfolk – sæsonen af i Tyskland. Det sker, når der er Essen Motor Show. Biludstillingen er enorm. Faktisk så enorm at politiet også dukker op.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men det er nu ikke for at lege lyseslukkere. Nej, politiet har tradition for at opfordre bilfolket på udstillingen til at tune og style biler på en forsvarlig måde. Og de går selv forrest. Eller rettere: det har diverse tyske tuner gjort for dem i årevis. Tune it! Safe, kalder politiet det.

De sidste 17 år er det blevet til alt fra tunede Mercedes-AMG’er over flere vilde Porscher til BMW M og Audi RS-modeller. Og så selvfølgelig alt derimellem. Bare det er hurtigt nok.

LÆS OGSÅ: Sådan gemte Mike sin Corvette for politiet i 40 år

Reklameblok:I år tog ‘die polizei’ en ellert med. Ud over at være klædt i politiets farver er denne BMW i4 fra AC Schnitzer 25 millimeter lavere end standardbilen. Flere hestekræfter er det ikke blevet til i denne omgang. Men topmodellen af i4, M50, har 544 hestekræfter og et voldsomt moment på 795 Nm.

AC Schnitzer har smidt sine egne 20″ hjul på bilen. De er svøbt i Hankook Ventus S1 Evo 3-dæk. Bilen er selvfølgelig bygget på en måde så den lever op til samtlige af færdselslovens bestemmelser.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk