Reklame:

Toyota har bygget bil nummer 300.000.000

Det tog japanerne 88 år. Og især én model stikker ud fra alle de andre. 

Det hele begyndte i august 1935 med en pickup. Spol 88 år frem i tiden og Toyota kan fejre, at mærket har bygget 300 millioner biler.

Bil nummer 300 million rullede faktisk af samlebåndet allerede i september måned, selvom det først er nu, Toyota fortæller om det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Egentlig blev Toyota grundlagt i 1926, men der skulle altså gå hele ni år, før man begyndte at samle biler.

Toyota byggede i de første ni år vævemaskiner, hvilket man faktisk stadig fremstiller i dag. Nå, men tilbage til bilerne. Dem der nu er blevet bygget 300 millioner af.

LÆS OGSÅ: Elon Musk bekræfter kæmpe Tesla-nyhed med et ‘måske’

Og selvom mange af dem ikke længere – af den ene eller anden årsag ikke længere er på vejene – er der én model der er flest af.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Nemlig Corolla. Modellen har gennem haft forskellige navne og betegnelser med tiden.

Og i en rum tid solgte den danske importør slet ikke Corolla men Auris. Beslutningen gjorde dog ikke noget godt for salget, og efter 12 års fravær gjorde modellen dansk comeback i 2018.

Siden 1966 har Toyota solgt 53,4 millioner Corollaer. Mere end nogen anden Toyota-modellen nogensinde har kunnet prale af.

Reklameblok:


Corollaen er dog kun en del af historien. I 2022 kunne Toyota-toppen eksempelvis notere sig, at mærket for tredje år i træk havde solgt absolut flest biler i hele verden.

Til sammenligning solgte hele Volkswagen-gruppen ‘bare’ 8,3 millioner biler i løbet af den samme periode. Herefter fulgte Hyundai og Renault-Nissan-koncernen med henholdsvis 6,8 og 6,3 millioner nye biler.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?