Reklame:

Sveriges konge var første ejer – nu søger BMW M5 et nyt hjem

Det er måske ikke lige alle, der ved det, men den svenske konge Carl Gustaf har et hjerte der banker for biler. Og BMW især. Nu søger hans M5 fra 1987 et nyt hjem.

Han har måske nok en krone på hovedet og masser af ordner på skulderen. Men i virkeligheden er Sveriges konge ligesom som dig og mig. Carl Gustaf eeeeeelsker biler.

Og især BMW. En simpel google-søgning afslører, at den i dag 77-årige har haft adskillige modeller fra München, siden han fik kørekort.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det er både lykkedes ham at komme rundt på Nurburgring og krølle et par stykker. Mest kendt er nok et mindre uheld i 2005, hvor kongen mødte bagenden af en Volvo V70, som ikke ville flytte sig for en ‘kongelig’ E46 M3 CSL.

Men det er nu ikke den bil, denne artikel egentlig skal handle om. Nej, for Carl Gustafs tidligere E28 M5 er dukket op med et til salg-skilt i forruden.

LÆS OGSÅ: Medie: Mercedes har ombestemt sig – “C63 og E63 AMG får V8-motor igen”

Bilen, der er malakit-grøn, købte den svenske konge fra ny i januar 1987. Og trods den anonyme farve er bilen spækket med udstyr, der var ret avanceret – og rasende dyrt – i slut-80’erne.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Blandt andet er læderkabinen fuldt ud elektrisk justerbar. M5’eren har også elektrisk ratstamme og solgardin i bagruden.

Vi ved ikke, hvor mange af kilometerne Carl Gustaf selv har kørt på triptælleren. Men BMW’en har i hvert fald ikke holdt i garagen. Siden 1987 er det blevet til 252.000 kilometer.

Men den nuværende ejer lover, at bilen er i fin stand. Service er overholdt, ligesom bilen netop har fået et nyt batteri, ny ekspansionsbeholder og remme.

Reklameblok:


I dag står bilen i Riverside, Californien. Men auktionen over den slutter først 8. august. Så der er jo faktisk mulighed for at hente BMW’en ‘hjem’ til Norden. Måske Carl Gustaf selv kigger med?


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?