Annonce:

Særlig fotofælde gav bøder for 745.000 på 11 dage

I et lille lokalsamfund øst for den tyske by München skovler en særlig fotofælde penge ind, fordi bilisterne trykker på speederen.

I den lille tyske by Kirchseeon, som ligger i nærheden af München, kostede det for nylig 100.000 euro at indkøbe og sætte en særlig fotofælde op.

Men allerede efter 11 dage har den investering tjent sig selv hjem igen gennem fartbøder. Beløbet svarer til 750.000 kroner, og de er gået i statskassen, fordi der blev kørt for stærkt på strækningen 3.112 gange.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Fotofælden blev sat op den 20. december 2023, og ved årets udgang havde den tjent sig selv hjem igen ved at håndhæve en hastighedsgrænse på 50 km/t.

Det skriver Autobild.

LÆS OGSÅ: Så meget tjener Danmark på fotovogne hvert år

Hver gang en bilist kører for stærkt, udløser det som minimum en bøde på 30 euro. At bødetaksten begynder der, skyldes placeringen af fotofælden. Det er nemlig lige midt i byen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Tallene er ekstreme. Jeg forventede, at de ville være høje, men ikke så høje, siger Kirchseeons borgmester, Jan Paeplow, til det tyske medie Bild.

Fotofælden er samme type, som andre steder i Tyskland bruges til kun at blitze lastbiler. Og det skaber en del forvirring hos bilister på de tyske veje, også en del danskere. Læs mere om det her.

Det er dog ikke alle steder i verden, at bilisterne vil finde sig i at blive blitzet. I Italien er der opstået en anonym gruppe af såkaldte ‘Fleximen’ efter det italienske ord for vinkelslibere.

Og som du nok allerede har gættet, render de anonyme folk rundt med vinkelslibere. Noget der bogstaveligt talt allerede har lagt en hel del fotofælder ned. Læs mere om det her.

Læs mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Læs mere herunder:

Herhjemme valgte en eller flere indtil videre ukendte gerningsmænd for nylig at sætte en af de fastmonterede fartfælde ud af spillet.

Ifølge politiet er der tale om hærværk. Og det er langt fra første gang, at den slags går ud over de såkaldte stærekasser. Læs mere om den sag her.

Læs mere om politiets jagt på bilister både i Danmark og udlandet lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler