Bilister panikker – men disse fotofælder er ikke farlige

Foto: Denny Muller

Danske bilister panikker i høj grad over en ny type fotofælder i Tyskland. Men kører man i en personbil, er der ingen grund til at frygte noget.

At blive blitzet er træls. Også i udlandet. I Schafflund vest for Flensborg kan avisen Flensburger Tageblatt konstatere, at mange bilister bremser hårdt op for en ny type fotofælder.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Men det er der altså ingen grund til, skriver avisen. I hvert fald ikke bag rattet af en personbil. For den nye type fotofælde interesserer sig kun for lastbiler med for meget fart på.

Og det er faktisk ikke engang lastbilernes fart, fotofælderne holder øje med. Forklaringen er i stedet, at lastbiler over 7,5 ton siden 2018 har skullet betale vejafgift i Tyskland. Også uden for Autobahn. Elektronikken i ‘fotofælderne’ holder således kun øje med, om lastbilerne nu også har betalt vejafgift.

Af samme grund – og for at indikerer at fotofælderne ikke skal forveksles med stærekasser – er kameraernes søjler malet blå. Og mens personbils-bilister altså ikke skal bekymre sig, kan det blive rigtig dyrt for vognmænd at have lastbiler kørende rundt med ubetalte vejafgifter. Op til 400 euro pr. møde med en af de blå fotofælder.

Reklameblok: 

 

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk