Reklame:

Nye tal: Danskerne kører langsommere end nogensinde

Danske bilister har de seneste år sat farten markant ned. Og de seneste tal laver ikke om på det billede, siger Vejdirektoratet. 

Vejdirektoratet holder løbende øje med hastigheden på motorvejene, og lige nu peger pilen nedad. Danskerne kører langsommere og langsommere.

Ifølge Vejdirektoratet begyndte danske bilister at træde på bremsen, da brændstofpriserne steg i begyndelsen af 2022. Og bilisterne træder stadig på bremsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det resulterede i, at der sidste år blev kørt langsommere end nogensinde før på motorveje med en hastighedsgrænse på 110 og 130 km/t.

Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Biltyve forsøgte at snyde politiet med verdens dummeste undskyldning

– Vi kan se på tallene, at der fortsat bliver kørt 2-3 km/t langsommere end i årene før prisstigningerne. Så det ser ud til, at de gode vaner har bidt sig fast. Det er glædeligt, hvis de lavere hastigheder er ”new normal” på motorvejen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Når folk sænker hastigheden, er det både godt for den enkeltes pengepung, klimaet og trafiksikkerheden.

– Mange har nok vænnet sig til at køre langsommere og lært den gode tommelfingerregel om, at hvis du sænker farten med 10 km/t på motorvejen, så skærer du 10 procent af dit brændstofforbrug.

– Det gælder ved hastigheder på over 100 km/t, siger Niels Moltved, der er projektleder i Vejdirektoratets afdeling for trafikstatistik.

Reklameblok:


En af forklaringerne, skriver Vejdirektoratet, er det stigende antal elbiler på vejene. Folk i elbiler kører generelt langsommere for at spare på strømmen.

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?