Nu stiger prisen på køreprøver i Danmark

Prisen på køreprøver stiger 1.oktober, her overtager Færdselsstyrelsen nemlig ansvaret fra politiet
Foto: Kindel Media

Når Færdselsstyrelsen 1. oktober overtager ansvaret for køreprøver i Danmark fra politiet, stiger prisen. Ordensmagten kunne nemlig nøjes med 600 kr.

Sådan vil det om lidt ikke længere være. Gebyret for at aflægge en køreprøve stiger nemlig meget snart.  Helt konkret stiger prisen fra de nuværende 600 kr., som politiet tager for at sende en motorsagskyndig med ud til køreprøven, til 1.000 kr., når Færdselsstyrelsen overtager ansvaret.

Og det er en voldsom prisstigning, siger en kørelærer, som Aarhus Stiftstidende har talt med.

Prisstigningen kommer oveni det faktum, at der lige nu er kæmpekø til selve køreprøverne. Kørelærer lander over beretter om, hvordan de har bare ét sekund til at booke prøver til deres elever.Sidste fredag kunne Politikken fortælle, hvordan en ung mand blev tilbudt en køreprøve i Skive. 361 kilometer væk fra hjemmet i Lyngby. Færdselsstyrelsen forsvarer sig med, at man samarbejder med politiet om at nedbringe ventetiderne på køreprøver i hele landet.

– Vi er rigtig glade for, at Færdselsstyrelsen og politiet i samarbejde har kunnet håndtere, at Færdselsstyrelsens nyuddannede køreprøvesagkyndige hjælper ude i landet, hvor vi ved, at de prøvesagkyndige, kørelærere og deres elever dagligt arbejder for at få afviklet flest mulige køreprøver, fortæller vicedirektør i Færdselsstyrelsen, Brian Paust Nielsen i en pressemeddelelse.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk