Annonce:

Kinesiske Geely har solgt alle aktier i Volvo

Kinesiske Geely har solgt alle sine b-aktier i lastbilproducenten AB Volvo. Handlen indbringer kineserne 9,5 milliarder kroner.

Kinesiske Geely Holding, som har ejet Volvo Cars siden august 2010, har også siddet på meget af magten i lastbilproducenten AB Volvo.

Men nu er den kinesiske indflydelse blevet markant mindre. Det selvom kineserne forbliver lastbilproducentens næststørste investor. Geely har nemlig solgt samtlige af firmaets såkaldte b-aktier, der giver begrænset indflydelse, i lastbilproducenten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Handlen har efter sigende indbragt Geely omkring 9,5 milliarder danske kroner. Hvad pengene skal bruges til er endnu uvist, men det er ikke utænkeligt, at kineserne vil kaste nogle af dem efter udvikling af koncernens personbiler.

LÆS OGSÅ: Kæmpe bilfirma fyrer 4.300 folk – vil gå frivilligt konkurs

Her sidder man på det meste af Volvo Cars og udbryder-mærket Polestar. Polestar, som Volvo Cars tidligere i år slap kontrollen med. Det skete bl.a. efter ballade om bilmærkets værdifastsættelse i en svensk storbank. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Geely Holdings strategiske tilpasning og inklusion af AB Volvo i sin bilproduktions- og investeringsportefølje er en del af koncernens risikostyring og en divers investeringsstrategi, lyder det fra Geely ifølge Bloomberg.

Polestar har for nylig måtte lægge kind til lidt af hvert. Først en trussel om at ryge af fondsbørsen i New York og siden en gigantisk lussing på netop aktiemarkedet. Direktøren nægter dog, at han står i spidsen for ‘Fisker 2.0’. Læs mere om det her.

Alligevel ligger Polestars aktiekurs og svinger langt under den påkrævede éne dollar. Kort efter advarslen fra børsen i New York faldt værdien med 40 procent, og nu er den nede i 75 cent. Det svarer til 5,15 danske kroner.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler