Annonce:

Populært bilmærke i Danmark er 0 kroner værd, siger bank

Den svenske storbank Skandinaviska Enskilda Banken, SEB, mener, at det kinesiske bilmærke Polestar er værdiløst.

At Polestar er i pengeproblemer, er ikke noget nyt. Allerede tilbage i maj 2023 kunne vi her på Boosted fortælle, at mange regnede med at Geely-mærket ville løbe tør for penge inden årets udgang.

Det er til gengæld nyt, at den svenske storbank SEB også siger, at Polestar-aktien absolut ikke er noget værd for Volvo.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

I en ny rapport kalder banken, der er blandt de tre største af sin slags i Sverige, direkte Polestar for værdiløst.

Det skriver Dagens Industri.

LÆS OGSÅ: FDM sviner bilister til: “Forsinker os alle”

Ifølge mediet har SEB gennemgået det seneste kvartalsregnskabet fra Volvo Cars, der ejer 49 procent af Polestar, og resultatet er skræmmende.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Efterfølgende har banken nemlig nedskrevet Polestars værdi fra hele 18 milliarder svenske kroner svarende til 11,8 milliarder danske kroner til et stort rundt 0!

– Vi tillægger ikke Polestar nogen specifik værdi, da vi nu ikke ser nogen klar vej, for hvordan den værdi skal realiseres, lyder det i rapporten fra SEB.

Den ikke-eksisterende værdi af Polestar går da også hårdt ud over Volvo Cars. SEB vurderer, at bilmærket, der i 2010 blev købt af Geely, vil være 10 milliarder svenske kroner værd ved udgangen af 2024. Et tab på hele 15 milliarder svenske kroner.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Ifølge bl.a Bloomberg skylder Polestar lige nu Volvo omkring 20 milliarder svenske kroner, som Volvo har brugt på at fremstille Polestar-modellen Polestar 2.

Et er, hvad SEB’s analyse mener Polestar er værd. Noget andet er aktiens aktuelle værdi. Lige nu handles den til omkring 2 dollar stykket. Et fald på hele 65 procent siden 2022.

Herhjemme nyder Polestar 2, der stadig er mærkets eneste model, en vis succes på leasingmarkedet. Faktisk var Polestar det mest privatleasede personbil blandt danskerne i 2023.

Annonce:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler