Annonce:

Kæmpe bilfirma fyrer 4.300 folk – vil frivilligt gå konkurs

De var engang 7 milliarder dollar værd. Nu flirter den kæmpe bilforhandler Cazoo med en frivillig konkursbegæring.

Det er ikke længe siden, at online-bilforhandler Cazoo, der er grundlagt i England, var op mod 7 milliarder dollar værd.

Men sådan er det ikke længere. Tværtimod er der nu udpeget en kurator, der ser det som den bedste mulighed, at firmaet indgiver en frivillig konkursbegæring.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver BBC.

Cazoo blev ekstremt populært under coronapandemien, da afstandskrav og mundbind tvang befolkninger rundt omkring til at gøre flere af deres indkøb – også flere end måske sædvanligt – på nettet.

Men siden corona har det været en kamp at få forretningen til at køre rundt. Cazoo har blandt andet ikke kunnet skaffe den fornødne kapital fra nye og allerede eksisterende investorer.

I marts forsøgte forretningen at redde sig selv ved at gå fra en platform, der selv sælger biler, til at være en onlineplatform for private bilhandler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Men heller ikke det, selvom det betød fyringer af 728 medarbejdere, har skabt den succes, der har været og er brug for. Nu skriver den udpegede Teneo, at den bedste løsning vil være at søge en frivillig konkurs.

På den måde vil man forsøge at finde en køber til den del af forretningen, der stadig ses som bæredygtig. De 208 ansatte, som stadig er på lønningslisten, vil i den kommende periode stadig få udbetalt løn. Men også deres fremtid er altså usikker.

Da Cazoo var mest værd, var platformen foruden England tilgængelig i Spanien, Tyskland og Portugal. Med en markedsværdi på næsten 7 milliarder dollar svarende til 48 milliarder danske kroner. Nok til at have 4.500 ansatte.

Det britiske bilforhandler-site er ikke det eneste i bilbranchen, der er på randen af konkurs. Det samme er bilmærket Fisker Inc.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det forventes, at mærket med danske Henrik Fisker i spidsen inden for meget få dage sørger konkursbeskyttelse. Faktisk er det allerede sket. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler