Jaguar skrotter SVR-divisionen

Meget tyder på, at performance-biler ikke er en del af Jaguars nye elbilsplaner

Der er intet som lyden af en V8’er fra Jaguar. Eller rettere: der var intet som lyden af en V8’er fra Jaguar. For ikke bare har det britisk-indisk mærke meddelt, at man fra 2025 udelukkende vil bygge elbiler, meget tyder også på, at performance-modellerne med tilnavnet SVR er på vej i graven.


I hvert fald ville mærkets topchef, Thierry Bolloré, meget nødigt ind på emnet i et nyligt interview med Top Gear.

– Det er et spørgsmål, vi ser meget forsigtigt på, fortæller topchefen, før han tilføjer, at ‘man ikke vil besvare spørgsmålet lige nu, da det er af stor betydning for mærket’.


Alligevel ville Thierry Bolloré gerne fortælle, at der ikke umiddelbart er planer om elektriske SVR-modeller eller F-Type som elbil for den sags skyld.

Holder Jaguar ord, vil man altså forlade forbrændingsmotoren om bare fire år. Dermed skal en bil som den faceliftet F-Type lægges i graven efter blot.. ja, fire år.

Jaguar er dog ikke de eneste, der har fremskudt deres elbilsplaner. Ford vil også skrotte forbrændingsmotoren, og søstermærket Land Rover vil over de næste fem år introducere seks nye elbiler.

Klik og hør Jaguars 5-liters V8 med kompressor herunder – den er meget snart fortid!Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk