Annonce:

Ingen mindstepris: Vild, dansk bilsamling skal sælges

De interesserede købere sætter prisen, når gammelt bilmuseum på Falster bortauktioneres. Samlingen har stået urørt hen, siden museet lukkede dørene.

Besøg vores annoncør:

På Falster findes et bilmuseum. Eller rettere sagt: det gjorde der. For i 2011 lukkede Marielyst Sportscar dørene efter at have haft dem åbne siden 1993. Men bilerne er ikke kørt fra stedet.

LÆS OGSÅ: Lewis Hamilton: “Jeg har ondt af dem”

Tværtimod har de stået uberørt hen siden lukningen. Det håber man dog at lave om på, når bilerne skal på auktion til oktober.  Museumsejer Per Mikkelsen nåede at samle 75 biler, som de besøgende kunne nyde synet af. Men da han ikke er her mere, har hans enke, Marna Mikkelsen, besluttet, at bilerne nu skal videre. Og det helst på én gang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det er Campen Auktioner, der skal stå for salget af de mange biler. Og selvom auktionen foregår uden et eneste mindstebud, så forventer man alligevel, at særlig én bil trækker prisen op.

En berømt englænder
Samlingens kronjuvel var og (og er lidt endnu) nemlig en 12-cylindret Jaguar E-Type fra 1972. Med et karrosseri direkte inspireret af Jaguars racerbil D-Type siges E-Typen at være i fremragende stand.

Vidste du i øvrigt, at Enzo Ferrari i sin tid kaldte Jaguar E-Type for den smukkeste bil, han nogensinde havde set?

Med 9 dage og nogle timer tilbage af auktionen er der i forvejen budt 301.000 kr. Men mens samlingen rummer mange engelske klassiker foruden Jaguaren – som nogle MG’er, en Austin Healey, Morris Mascot mm. – er der også flere VW’er, noget Mercedes fra 50’erne og Citroën 2CV at komme efter. Alle biler kan ses her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Foto: Campen Auktioner
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler