Reklame:

Undersøgelse: I 2027 kan elbiler lades på 10 minutter.. måske!

Der er både godt og dårligt nyt, hvis du vil vente fire år endnu med at købe en elbil.

Lad os starte med det dårlige. Som det er nu, kan ingen elbil lades helt op på 10 minutter. Men det kan de om bare fire år i 2027. Altså måske.

Det mener i hvert fald et hold forskere bag en undersøgelse af 30.000 datapunkter. Med udgangspunkt i den mængde af data mener forskerne at have skabt en lademetode som ikke ødelægger batteriet ved hurtigladning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

En svaghed som er i de nuværende lithium-ion-batterier. Hvis de elbiler, som er på markedet lige nu, lades for hurtigt, vil det med tiden skade battericellerne og dermed gå udover batteriets kapacitet. Altså i sidste ende hvor langt du kan køre på én opladning.

Men forskerne mener altså at have fundet en vej uden om problemet. Det skriver  The Washington Post. Helt konkret har forskerne fodret computere med data fra flere tusinde hurtigladninger.

LÆS OGSÅ: DR-program afslørede fusk i synshaller – nu skal der tages billeder af alle bilsyn

Til gengæld har computerne spyttet beregninger ud, som viser hvordan og hvornår i processen elbilernes batterier oplades optimalt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Og kan du vente indtil 2027, mener forskerne, at bilindustrien er så langt fremme med udviklingen af ladeteknologien, at batteriet i en elbil vil kunne lades 90 procent op på bare ti minutter.

– Hurtigtladning er nøglen til forbrugernes tillid til elbilen.

– Det vil gøre det muligt at for elbiler at lade på nogenlunde samme tid som det tager at fylde en fossilbil med diesel/benzin, sagde Ph.D Eric Dufek, der præsenterede undersøgelsen resultat for American Chemical Society.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?