Formel 2-kører mister kørekortet: Filmede sig selv med 178 km/t på offentlig vej

Foto: Twitter

Klippet er mere end to år gammel – men først nu får det alvorlige konsekvenser for racerkøreren. 

Kørekortet er røget. Flere sponsorer er skredet. Det er virkeligheden for den belgiske Formel 2-kører Amaury Cordeel. Årsagen? En Tiktok-video.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I 2020 lagde Amaury Cordeel nemlig en video på sin offentlige TikTok-profil. I videoen filmer Amaury Cordeel sin egen kørsel på offentlig vej, mens speedometeret viser 178 km/t. Han måtte køre 50 km/t. Det skriver Motorsport.com.

Videoen er siden blevet slettet fra profilen, men både sponsorere, fans og ikke mindst det belgiske politi har længe kunnet se videoen. Dumheden har nu kostet den 20-årig racerkører kørekortet. Han må undvære det i seks måneder, og han skal op til en ny køreprøve bagefter, hvis han vil have det igen.

Han skal samtidig aflevere, hvad der svarer til 27.000 danske kroner til statskassen i bøde. Det er ikke første gang, Amaury Cordeel er involveret i noget, der bestemt ikke er tilladt på offentlig vej i Belgien.

Reklameblok:Sidste år blev racerkøreren beskyldt for at køre 185 km/t på en motorvejsstrækning i hjemlandet. Amaury Cordeels bagland påstod dog, at en anden person bag rattet. Racerkøreren blev da heller ikke sigtet i sagen.

Det er uklart, hvilke konsekvenser det manglende kørekort får for den unge belgiers Formel-karriere. Umiddelbart kan han godt køre videre i Formel 2. I regelbogen står der nemlig intet, om at han skal have et gyldigt kørekort.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk