Brabus tuner topløs Porsche – fra 0 til 100 km/t på 2,4 sek.


Hvis vi siger Brabus, og du svarer Mercedes, tager du fejl. For den tyske tuner kan også kigge på andre biler.

Det her er egentlig en Porsche 911 Turbo S uden top op. Bortset lige fra at det er det slet ikke. Bilen er nemlig tunet af Brabus – og så lystrer den navnet Brabus 820. Selvfølgelig ikke helt uden grund.

Bilen yder vanvittige 820 hestekræfter og 950 Nm. Overraskende nok – i hvert fald når vi har med Brabus at gøre – er bilen meget nedtonet. Altså visuelt. For det ligner som sådan en 911 Turbo S, som den slags ser ud fra fabrikken lige i øjeblikket. Den er normalt rigeligt bred og fandens hurtig – bilen her er bare endnu vildere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Normalt går den topløse 911’er fra 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder, og den taber først pusten ved 330 km/t. Brabusen er næsten et halvt sekund hurtigere fra 0 til 100 km/t, og den går 340 km/t. Den mindre sindssyge udgave – for sådan én laver Brabus også – nøjes med 720 hestekræfter. Hvilket stadig er 70 hestekræfter mere end fabriksbilen har.

Når det så er sagt, skal Brabus-kunderne ikke regne med at få noget foræret, nu hvor det ikke er en Mercedes. Tværtimod faktisk. Bilen i sig selv koster med dansk afgift fra 4,7 millioner kr. Brabus tager 405.000 euro svarende til 3 millioner danske kroner for den ombyggede sag. Altså… uden afgift!

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk