Annonce:

Ypsilon Rally 4 HF er Lancias første rallybil i 31 år

Den genfødte Ypsilon er ikke bare en Peugeot i Lancia-indpakning. Det er mærkets første rallybil siden Delta HF i 1993.

Efter 31 års pause vil Lancia køre rally igen. Ikke siden 1993 har det italienske mærke, der i dag er ejet af Stellantis, deltaget i et rally.

Men det er slut nu. Eller faktisk først lige om lidt. For det er først i 2025, at den nye Lancia Ypsilon Rally 4 HF skal køre rally. Firetallet indikerer i øvrigt, at bilen er bygget til reglementet i samme klasse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I modsætning til gadebilen, der i første omgang kun kommer som elbil, før en hybrid-udgave gør den selskab, er det en 1,2-liters benzinmotor, der trækker på rallybilens forhjul.

En meget lille motor, der dog er godt for 212 hestekræfter. Noget mere end elbilen, der nøjes med 156 hestekræfter og 250 Nm. I lighed med søsterbilen Peugeot e-208 er rækkevidden opgivet til 403 kilometer efter WLTP-standarden. Så det skal ingen regne med på virkelighedens vegne.

LÆS OGSÅ: 20-årig anholdt – gemte 22 fotofælder under sin seng

Hybrid-udgaven har som rallybilen en 1,2-liters benzinmotor. Men på offentlig vej nøjes Lancia med 100 hestekræfter og et forbrug på 21,7 kilometer literen. Den dårlige nyhed? Ingen af bilerne kommer nogensinde til Danmark.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Det gør Toyota GR Yaris til gengæld. Men ligesom i Frankrig bliver den lille, tre-cylindrede japaner rasende dyr at få på plader.

I Danmark vil Toyota have næsten 800.000 kroner for bilen. Til sammenligning koster den større Supra, der er bygget på en BMW Z4, 870.000 kroner, når afgiften er betalt. Den pris rækker dog ikke til udgaven med BMW’s berømte rækkesekser.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler