Annonce:

Tilbagekalder 100.000 biler – dele af taget kan flyve af

En fabrikationsfejl betyder, at Kia i USA nu bøvler med taget på modellerne Sportage og Carnival. En fejl der også er farlig for andre i trafikken.

Ejere af Kia Carnival og Sportage-modeller bygget mellem henholdsvis 2022 og 2024 og 2023 og 2024, har god grund til at være opmærksomme i disse dage.

I hvert fald i USA hvor Kia nu tilbagekalder 100.000 eksemplarer af modellerne, efter det er kommet frem, at der er en svaghed i bilernes taglister.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

De kan ganske enkelte flyve af bilerne, når farten er høj nok. Kia kalder det selv en fabrikationsfejl. Og mens taglisterne ikke betyder noget for bilens evne til at komme fremad i trafikken, kan den slags som løse genstande være til stor gene for den øvrige trafik.

Kia i USA blev i første omgang opmærksom på problemet i september sidste år. Men fordi delene er fløjet af og derfor er væk, undskylder importøren sig med, at det har været svært at finde frem til den præcise årsag.

LÆS OGSÅ: Uundgåelig udgift gør elbiler op til 100 procent dyrere

Siden er Kia dog kommet frem til, at taglisterne kan løsne sig ved hastigheder omkring 145 kilometer i timen. Det betyder, at Kia fra 15. marts begynder at tilbagekalde biler i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Boosted har spurgt den danske Kia-importør, om problemet på de amerikanske modeller er noget, man kender til herhjemme.

Carnival-modellen sælges dog ikke længere i Danmark, så den bil har vi ikke villet holde den danske importør ansvarlig for. Men danske Kia-kunder har nu heller ikke noget at frygte.

Til Boosted oplyser importøren, at Sportage-modellen, som sælges i Danmark, er bygget i Slovakiet. Og at der ikke er sammenfald med Sportage-modellen i USA.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

Kia er dog langt fra det eneste bilmærke, der i disse dage må tilbagekalde biler. Kort før nytår kom det frem, at et bilmærke skal ud i så stor en tilbagekaldelse, at man frygter at løbe tør for reservedele. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler