Annonce:

Uundgåelig udgift er op til 100 procent dyrere i elbil

Selvom elbilerne hjælpes godt på veje af lave afgifter, er det ikke alle udgifter, ejeren kan springe let hen over, siger værkstedskæde.

Fra politisk hold ser man gerne, at der kører en million elektrificerede biler på de danske veje i 2030. Af samme grund holdes rene elbiler under 436.000 kroner helt fri for registreringsafgift.

Mens den periodiske afgift er absolut minimal. Men det er ikke alle steder, at de danske elbil-ejere slipper let.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Det skriver den Michelin-ejede kæde Euromaster i en pressemeddelelse.

Helt konkret har Euromaster set på den udgift, som folk i elbiler har til vinterdæk. Også når man sammenligner med det fossildrevne alternativ.

LÆS OGSÅ: Elbiler får ikke mere end 30 procent af markedet siger Toyota-chef

Sammenligningen er baseret på, at elbil-ejerne har to sæt dæk. Et til hvert halvår. Sommer- og vinterhjul så at sige. Det viser tal fra brancheforeningen Dækbranchen, at godt 75 procent af de danske bilister allerede har.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Alligevel bliver særligt elbil-ejerne overrasket over udgiften til dæk. Især førstegangsejere af elbiler kan have svært ved at sluge udgiften.

Ifølge Thomas Harbo, der er direktør, er dæk til elbiler mellem 75 og 100 procent dyrere, når man skifter fra diesel- eller benzinbil.

– Vores regnestykker viser en stor prisforskel på at udstyre en Tesla Model Y og en VW Passat med nye vinterdæk. Den er nemt på mere end 9.000 kr. afhængig af dæk- og fælgvalg.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - herunder er der mere gratis indhold!

– Det skyldes, at elbiler ofte kommer med store hjuldimensioner fra fabrikken, og det øger prisen for at have både sommer- og vinterhjul, siger Thomas Harbo.

Euromaster har desuden set på udgifterne til dæk monteret på en Tesla Model 3 og en Peugeot 2008. Også her er forskellen markant. Godt 9.000 kroner lyder det.

At elbiler også ofte slidere hårdere på dækkene, fordi bilerne vejer mere end deres fossil-søskende, kommer bag på mange danskere, mener direktøren.

Annonce:

– Det kommer bag på mange ejere af elbiler, at deres udgifter til dæk stiger på det niveau, der reelt er tale om.

– Som vores beregninger illustrerer, ligger der en væsentlig merudgift i både anskaffelse og drift.

– Det medfører bl.a, at vi har mange kunder, der begynder at interessere sig for helårsdæk eller budgetdæk, der ikke nødvendigvis har samme vejgreb og holdbarhed, men her-og-nu kan reducere omkostninger.

Annonce:

Dyrere dæk til elbil ændrer dog ikke på, at det i 2024 bliver billigere at køre bil på de danske veje. Faktisk er der flere tusinde kroner at spare bare i forhold til sidste år, mener FDM. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler